Visitant Tarraco

En aquesta sortida hem visitat Tarragona, una de les majors províncies hispanes en època de l’Imperi Romà.

Per començar, el guia ens ha introduït com era l’estructura de la ciutat amb ajuda d’una maqueta i ens ha indicat les seves diferents parts (fòrum, temple, circ, etc). Seguidament hem sortit a l’exterior i hem vist les muralles i un petit vídeo sobre com es construïen, també hem vist com eren les torres i les entrades a la ciutat amb les seves diferències de mida (peatonal o carro); hem passat per davant una còpia de l’escultura d’August i se’ns ha explicat una mica la seva trajectòria i com va arribar a Tarraco.

La ciutat es divideix en tres nivells:

– El superior, on hi havia el temple de culte imperial i una gran estàtua dedicada a l’emperador. actualment no es conserva res

– Al segon nivell hi havia el fòrum provincial i encara queden unes petites restes del mur

Finalment hem anat a l’exterior de la ciutat, on hi trobem l’amfiteatre, que estava força reconstruït però encara es podia deduir com era la seva estructura.

– A l’últim nivell es troba el circ, que era relativament petit i hi cabien unes 25000 persones.

La visita a Tarraco ha sigut molt interessant i didàctica, tot i que no hem pogut visitar el museu. El guia era molt bo explicant i molt tranquil; a més, la originalitat d’utilitzar les tablets per poder veure com era la ciutat i com es construïen les diferents parts ha ajudat a que l’excursió no es fes pesada.