Benvinguts a la web de
La Salle Congrés

La Salle Congrés va néixer l’any 1959 i des de la seva creació és un referent del món educatiu del barri de Sant Andreu i dels barris propers.

La comunitat educativa de La Salle tenim com a objectiu ensenyar i educar, fer estudiants i fer persones, el nostre futur. I ho fem amb els mateixos valors i fonaments que el nostre fundador, Sant Joan Baptista de La Salle, ens va deixar.

Al costat de les famílies, el veritable referent educatiu, col·laborem en l’itinerari educatiu dels joves, sota el marc de la innovació i de la creativitat, adaptant-nos als canvis socials, però sobretot a les persones i a les seves necessitats. Fem una pedagogia basada en l’educació integral d’acord amb els valors humans i cristians expressats en el nostre Caràcter Propi.

Sigueu benvinguts a La Salle Congrés!

Ana Pombo

Directora de La Salle Congrés

Qui som

La Salle Congrés és un centre concertat de Batxillerat, que dins l’estil educatiu de La Salle, ofereix una educació integral amb un conjunt d’itineraris curriculars que donen accés a estudis superiors.

El batxillerat de la nostra escola es fomenta en la persona. A més d’adquirir uns bons hàbits de treball i coneixements per progessar en posteriors estudis, a La Salle Congrés l’alumne viu un seguit d’experiències personals que el faran crèixer en el compromís vers els altres.

La nostra història

Els orígens del col·legi La Salle Congrés daten de l’any 1959, amb ocasió del Congrés Eucarístic Internacional de Barcelona. Amb el consentiment del consistori barcelonès i sota els auspicis financers de la Caixa Sagrada Família, es construïren les vivendes socials d’un barri nou, que s’anomenà Congrés Eucarístic. Per indicació expressa del Sr. Arquebisbe, en els plànols del barri hi van figurar la situació de la Parròquia i dos col·legis.

L’any 1959, es consagrà la Parròquia, que fou posada sota l’advocació de sant Pius X, i el dia 15 de setembre del mateix any, van iniciar-se les classes dels dos col·legis: l’un per a nenes, que fou confiat a la Institució Teresiana, i l’altre per a nens, que es lliurà als germans de les Escoles Cristianes.

Comunitat educativa

Actualment, la comunitat educativa de La Salle Congrés està formada per una gran família que compartim uns valors que es viuen dia rere dia a l’escola i que són transmesos al nostre alumnat.
Els germans de La Salle
Que han convertit aquestes parets en casa seva i transmeten aquesta sensació de caliu a tots els que hi convivim.
El conjunt del professorat
És un gran equip humà que educa els alumnes en coneixements i valors. A més, està en constant formació sobre les últimes innovacions pedagògiques.
El personal d'administració i serveis
Sempre disposat a ajudar i fer més fàcil el dia a dia.
Els pares i mares dels nostres alumnes
que han fet confiança en la institució i són una peça clau dins d’aquest gran engranatge que és l’escola.

Millora contínua

Des del setembre de 2011, moment en el qual vam rebre el certificat ISO 9001, la nostra escola no ha deixat de treballar en clau de Qualitat.

Al setembre de 2017 hem fet l’última revisió del certificat de qualitat UNE-EN ISO 9001:2015 amb l’equip d’auditors de l’organització d’auditoria externa EDUQATIA, experts en gestió educativa.

La Qualitat és una manera de treballar que compartim totes les escoles La Salle i que ens porta a buscar la millora contínua dels nostres processos, del nostre dia a dia. Per aconseguir-ho, revisem i avaluem constantment la nostra tasca educativa amb l’objectiu d’oferir un ensenyament de qualitat compromès amb la millora contínua, on el centre és l’alumnat.

Promovem una reflexió permanent sobre la nostra proposta educativa. Mitjançant aquesta avaluació, recollim la informació concreta sobre la dinàmica de l’escola, els processos desenvolupats, els resultats i altres aspectes educatius que són importants per dur a terme la nostra tasca.

El nostre sistema de gestió de la qualitat estableix com a referents:

  • A l’alumne/a, per a satisfer les seves necessitats formatives.
  • A la família, per a mantenir la seva confiança i garantir-li la qualitat del servei educatiu que reben els seus fills.
  • Al nostre personal, per a complir amb la seva satisfacció de la feina ben feta.
  • Al nostre entorn, formant persones altament qualificades.
  • A la societat, intentant millorar la qualitat humana de les persones per afavorir i millorar la convivència i el desenvolupament.
  • A l’Administració educativa, acomplint els seus requisits respectant els nostres objectius de qualitat.

La Salle a tot el món

L’ARLEP és l’associació que agrupa La Salle a Espanya i Portugal. En total, la xarxa està formada per més d’un centenar d’obres educatives i sòcio-educatives.