A La Salle Congrés volem potenciar un ensenyament del segle XXI basat en pedagogies innovadores que posin l’alumne en el centre del procés d’aprenentatge per poder treure el millor de cadascú, des d’una perspectiva basada en els valors, les emocions i la motivació constant.

Tutoria entre iguals

El projecte de Tutoria entre iguals s'emmarca dins de la tutoria de l'escola i té com a objectius:

  • Fomentar la relació entre els alumnes de 1r i de 2n.
  • Facilitar la integració a l’escola dels alumnes de 1r.
  • Resoldre els dubtes sobre el funcionament de l’escola i les assignatures.
  • Ajudar a planificar l’estudi personal.
  • Fer partícips els alumnes de 2n del bon funcionament de l’escola.
  • Millorar la confiança en un mateix.

Des de La Salle Catalunya aquest projecte ha estat seleccionat per compartir-lo amb la xarxa d’escoles La Salle del districte ARLEP com a projecte dins de l’àmbit de la coordinació pedagògica.

FabLab@Schools

FabLab@Schools és un projecte que arriba de la mà de La Salle Campus Barcelona i de FabLab Barcelona.

Es tracta d’un laboratori creatiu que afavoreix un entorn maker en un centre educatiu, a partir d’experiències d’aprenentatge actiu amb el disseny, la fabricació, el codi i la robòtica per a la comunitat. En aquest sentit, tal com destaca el Director de La Salle Congrés, Pere Vivancos, el principal objectiu d’aquest projecte és “fer accessible la tecnologia a tots els alumnes. No només els que estudien el Batxillerat Tecnològic. Volem que tots els alumnes del centre puguin fer servir el FabLab per a treballar amb el seu Treball de Recerca o qualsevol altre projecte”.

El FabLab La Salle va més enllà perquè es preten trencar els murs de l’escola. És a dir, que els alumnes, a través dels seus projectes puguin fer coses per a les entitats del barri i les famílies. Una manera també de generar sinergies amb el teixit associatiu del barri.