Els científics de primer al Cosmocaixa

El dimarts 14 de gener els alumnes de Ciències de primer de batxillerat van fer una sortida cultural al Cosmocaixa.

Un dels grups d’alumnes va participar en el Taller “Viu l’electricitat” on van comprendre i observar les característiques de l’electricitat estàtica, el comportament de les càrregues elèctriques, com es genera electricitat a partir d’una bobina i un imant o les diferències entre circuit en sèrie i en paral·lel. Tot això, a partir de diferents experiències amb l’alta tensió de fins a 700000 volts. Els més valents, fins i tot, es van atrevir a tancar-se a l’interior d’una gàbia de Faraday.

L’altre grup d’alumnes va participar en el Taller “La pressió atmosfèrica” on els mateixos van poder ser protagonistes de molts experiments, un globus que s’infla, un ou que llisca a través del coll estret d’un matràs, un llit de faquir, etc, amb la finalitat de que l’alumnat raoni i deduexi què és la pressió atmosfèrica i com els seus efectes permeten respondre a preguntes com les que es plantegen.

En general, la sortida va ser molt profitosa en poder completar i visualitzar alguns aspectes treballats a l’aula d’una manera amena i diferent.